Drie manieren om dagelijks meer calorieën te verbranden


Wanneer je wilt afvallen, zul je meer calorieën moeten verbranden dan je binnen krijgt. Met andere woorden; je moet in een caloric deficit zijn. Je kunt dit bereiken door minder calorieën te consumeren of door meer calorieën te verbranden. Voor de tweede optie hebben wij een aantal verschillende manieren voor jou!

Voeg krachttraining toe aan jouw workouts

Ben jij iemand die zijn workouts geheel besteed aan het doen van cardio? Zonde! Door krachttraining te doen bouw je namelijk meer spieren. Meer spiermassa betekent dat jij dagelijks meer calorieën verbrandt zonder er iets extra’s voor te hoeven doen. Geweldig hè! Hiernaast verbrandt je lichaam ook nog eens extra calorieën om je spieren te herstellen na je workout, wat niet het geval is na cardio. Natuurlijk is het ook nog eens zo dat je tijdens je krachttraining al calorieën verbrand, triple win dus!

Zorg voor meer beweging door je dag heen

Je hebt deze adviezen vast al eens gehoord: neem de trap in plaats van de lift, neem de fiets in plaats van de auto, etc. Dit is niet voor niets! Door deze dingen te doen verhoog je namelijk je NEAT (Non-Exercise Activity Thermogenesis). Dit zijn de activiteiten die calorieën verbranden buiten slapen, eten en sporten. Denk hierbij aan wandelen, in de tuin werken, maar dus ook de trap op lopen en naar je werk fietsen. Door dagelijks meer tijd bijvoorbeeld wandelend door te brengen, wordt je NEAT verhoogd. Wekelijks kan dit je een heleboel extra verbrande calorieën opbrengen! Dus misschien eens een avondwandelingetje in plaats van na het avondeten op de bank ploffen?

Doe eens wat cardio

Hoewel we net krachttraining de hemel in hebben geprezen, zijn we zeker niet vies van wat cardio! Cardio is namelijk een perfecte manier om snel extra calorieën te verbanden. Een uur fietsen (20 km per uur) verbrandt ongeveer 600 calorieën, met rustig baantjes trekken in het zwembad verbrandt je ongeveer 500 calorieën per uur en met hardlopen verbrandt je maar liefst zo’n 650 calorieën per uur!